Gyümölcslé pasztörizáló
A gyümölcspasztörizáló készülék egy rozsdamentes nyomástartályból és egy fűtőrendszerből tevődik össze. Ez az edény tartalmaz egy spirál csőrendszert, amiben a nyers gyümölcslé folyik. Az edényzet vizet tartalmaz, amit általában elektromos áram gáz elégetésének segítségével melegítenek a kívánt hőfokra. Az ilyen módon kezelt gyümölcslé biztos, hogy csira mentes lesz és hosszú időn keresztül megőrzi frissességét. Több átfolyási kapacitással rendelkező gép közül tudunk választani a gyártási sebességünk szerint.
1. Milyen gyümölcslé vagy zöldséglé pasztörizálására szeretnénk használni a berendezést?
Említsük meg, hogy milyen anyagot kívánunk pasztörizálni, bár a gépek többsége termék független, de ha tudjuk, hogy kimondottan csak egy termékre akarunk specializálódni akkor érdemes lehet specifikus gépet választani.
2. Milyen termelési kapacitás kiszolgálása a cél?
Adjuk meg, hogy mekkora gyártási kapacitásba fog beleilleszkedni a pasztörizáló berendezés. Ha nem áll rendelkezésre pontos adat adjunk meg egy körülbelüli értéket, hogy óránként hány liter nyersanyag fog átfolyni a rendszeren. A teljesítményük 120 l/óra-tól egészen 1200 l/óra sebességig terjedhet.
3. Milyen fűtési módszert szeretnénk alkalmazni?
A kis kapacitású gépek általánosságban elektromos fűtés rendszerrel vannak ellátva még a nagyobbak többsége gőzfűtéses. Választásunkkor mérlegeljük, hogy a telepítési helyen milyen erőforrás áll rendelkezésre.
4. Mekkora hőmérséklet tartomány beállítása az előírás?
Szükséges lehet megadni a pasztörizálási hőmérsékletet, annak függvényében milyen terméket kívánunk pasztörizálni.
5. Tároló berendezésre van szükségünk a pasztörizálás előtt vagy után?
Ha a gyártási folyamat a pasztörizálás előtt vagy után túl nagy illetve túl kicsi, szükséges lehet úgynevezett puffer tartály beépítésére. Ha szükségünk van rá, mindenképpen adjuk meg az ajánlatkérésünkbe, hogy milyen mekkora és hány darab tartályra van szükségünk.
6. Töltő készülékre szükségünk van?
A pasztörizálás a termék feldolgozásában az utolsó előtti lépés, ez után jön a töltés, illetve csomagolás. Mivel ilyenkor a terméknek nem szabad sokat levegőn lenni célszerű minél hamarabb becsomagolni. Lehetőségünk van a töltő egységet egyből a pasztörizáló készülékre telepíteni így biztonságossá téve a termék kitöltését.
7. Igen
jelentős különbségek lehetnek a különböző cégek áraiban és feltételeiben, ezért mindig több cég ajánlatát kérjük be és hasonlítsuk össze. Ezt 2
perc alatt, minden kötelezettség nélkül megtehetjük a következő
ajánlatkérő ív kitöltésével.
Szerző: Kócsi Norbert |