Ételhulladék begyűjtés
Az ételhulladék begyűjtése fontos szerepet játszik a környezetvédelemben és az egészségügyi előírások betartásában. Az élelmiszeriparban, éttermekben, kórházakban és szállodákban használják leginkább. A begyűjtőedények lehetnek kisebb, háztartási méretűek, de nagyobb méretű konténereket is alkalmaznak ipari környezetben. Az élelmiszer-hulladék komposztálása és újrahasznosítása is fontos szerepet kap a folyamatban. Az árak változóak lehetnek, és függnek a begyűjtőedény méretétől és a szolgáltató cég áraitól.
2023. július 1-étől kezdve a lakossági hulladék átvételét a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. alvállalkozói végzik a kijelölt hulladékudvarokban, és bizonyos esetben speciális hulladékudvarokban (sitt, gumiabroncs, fém).
Az intézményi és gazdálkodó szervezetek esetében előzetesen regisztrálni kell a MOHU rendszerébe. A hulladék átadása csak ez után lehetséges. Kivételt képeznek a koncesszió alá nem tartozó hulladékok (ipari termelésből származó gyártásközi hulladékok; mezőgazdasági, kertészeti, erdőgazdálkodási hulladékok; építési bontási hulladék stb.), ezeket regisztráció nélkül is át lehet adni.