Borhűtő
A borhűtő alapvetően a borkultúra része, azonban napjainkban egyre inkább teret nyer az éttermek után a háztartásokban is. Létezik szabadonálló és beépíthető típusa. A borhűtő előnye, hogy borospince nélkül is adott a lehetőség a megfelelő hőmérséklet biztosítására, sőt egyes borhűtőkben már különböző hőmérsékleti zónák is vannak, így megválasztható külön az érlelési, a tárolási, illetve a szervírozási hőmérséklet.
Emellett nem csak a hőmérsékletet, de a borok tárolásához szükséges 50-75 százalék közötti páratartalmat is biztosítják, aminek köszönhetően a parafa dugózás hosszú távon is záróképes tud maradni. Ezeken felül a fényvédelem érdekében az igazán jó borhűtők ajtaja tömör, vagy sötétített és UV szűrős, mely védi a borokat a nem kívánt oxidációs reakcióktól.