Cukrászkemence
Cukrászati kemencét cukrászdákban a nagyobb mennyiségű cukrászipari termék elkészítéséhez használják. Szinte egész napos használatra vannak ítélve, ebből adódóan körültekintően kell kiválasztani, mert egy rosszul megválasztott akár egy túl nagy vagy éppenséggel egy túl kicsi kemence jelentősen gyarapíthatja a cukrászda kiadásait. Ezekkel a gépekkel lehetséges gyorsan és nagy mennyiségben az alap cukrászati készítményeket (pl.: piskótalapok) elkészíteni. Az ilyen alap gépeknél fontos a gyors és egyszerű kezelhetőség, ami megkönnyíti a tevékenység gördülékeny véghezvitelét.
1. Hány tálcás kemencét szeretne?
A legfontosabb adat a cukrászkemencéknél, hogy megállapítsuk hány tálcás kivitelre van szükségünk. Azt a rendelkezésre álló helyből vagy a tervezett igénybevétel alapján tudjuk megadni. A kemencék 4 - 12 tálcás kivitelben kaphatóak. A tálcák mérete általánosságban szabvány szerinti 400x600 mm.
2. Milyen tálcatávolságra van szükség?
A kemencék többsége 80mm tálca távolsággal rendelkezik. Amennyiben ettől eltérő, nagyobb távolságra van szükségünk, jelezzük az ajánlatkérésben, pontos érték megadásával.
3. Analóg vagy digitális kivitelű legyen?
Két különböző kivitelű kemencével lehet találkozni a piacon, egyik az analóg másik a digitális típus. Az analóg az egyszerűbb kivitel, mint szerkezetileg, mint használatilag. Az analóg kialakítás egyszerű, gyors beállítást biztosít, de korántsem nyújt olyan pontos lehetőségeket, mint a digitális társa. A digitális kemence esetében minden értéket (hőmérséklet, sütési idő) pontosan be lehet állítani, és akár el is lehet tárolni, programok formájában, amiket később egyszerűen elő lehet hívni.
4. Milyen működésű kemencét preferálna?
Két fő működésű kemence létezik az egyik a gázüzemű másik az elektromos üzemű. Mind a kettő rendszernek megvan a maga előnye és hátránya sütéssel kapcsolatban. Viszont választás szempontjából fontos, hogy a telepítési helyen milyen erőforrások érhetőek el. Ez elektromos kemencék többsége 3fázisról (400V) üzemelnek így szükséges ennek megléte. A gázüzeműnek értelemszerűen gáz elérhetőségre van szükség.
5. Kéreg illetve pirítási funkció szükséges?
Különböző gyártók különböző módszereket használnak a kívánt kéreg eléréséhez. A kéreg kialakítása a piskótának egy egyedi ízt kölcsönöz. Ha olyan termékeket is szeretne készíteni, ahol erre szükség van, kérjük térjen ki rá az ajánlatában.
6. Milyen egyéb tulajdonságokra lenne igény?
Ha fontos a gyorsaság, kisebb felfűtési idejű szerkezetet vegyen. Kényelmesség szempontjából vannak belső világítással, görgőkkel és időzítővel ellátott modellek. Mivel a kemencék elég nagy berendezések, ezért érdemes elgondolkodni az ajtó nyitás irányán is, mert bár vannak olyan készülékek, amiken átszerelhető az ajtó, de vannak fix telepítésű ajtóval ellátott cukrászati kemencék is.
7. Igen
jelentős különbségek lehetnek a különböző cégek áraiban és feltételeiben, ezért mindig több cég ajánlatát kérjük be és hasonlítsuk össze. Ezt 2
perc alatt, minden kötelezettség nélkül megtehetjük a következő
ajánlatkérő ív kitöltésével.
Szerző: Kócsi Norbert |