Ipari sütőpapír
A sütőpapír az üzemi konyha egyik elengedhetetlen sütési kiegészítő eszköze. Az üzemek számára nagy mennyiségben beszerezhető sütőpapír elválasztja az ételt sütés közben a tepsitől, ezáltal az elkészített ételt vagy menü nem csak finom lesz, hanem jól is fog mutatni. Ráadásul a sütőpapírnak köszönhetően a tepsit nem kell órákon keresztül tisztítani az odaragadt, odaégett ételszármazéktól, tehát jelentős utómunka is megspórolható használatukkal.A legjobb minőségű sütőpapírok jól bírják a nagy forróságot (tehát nagy hőállóságúak), vékonyak (így kevés helyet foglalnak el a tepsiben), nagyszilárdságúak (strapabíróak, ezáltal pedig biztosan nem fognak elszakadni), valamint ún. pergamenpótló alappapírból készülnek. A szilikonos sütőpapír mindkét oldalára a tapadásmentesség jellemző, ami a papír külső és belső rétegére felvitt szilikonos olajnak köszönhető.