Nátrium-karbonát
Beszerzel? Három ajánlatot begyűjtünk Neked gyorsan és ingyen!
19 forgalmazó
Nátrium-karbonát
A nátrium-karbonát (hamuzsír, régi nevén kétszénsavas hamany) fehér, könnyen málló só, amely vízben kitűnően, míg alkoholban egyáltalán nem oldódik. Vizes oldata erősen bázikus jellegű, ezért savas közegben a nátrium-karbonát nem alkalmazható. Legfontosabb felhasználási területe a szappan- és üveggyártás; előfordul egyes tisztítószerek összetevőjeként; az élelmiszeriparban pedig E501 jelzéssel savanyúságot szabályzó anyagként, a laboratóriumokban...
tovább
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Köszönjük a választ, számunkra nagyon hasznos!
Cégünk vegyiáru nagykereskedelemmel,- és fuvarozássalfoglalkozik a 2000 es évek eleje óta, családi vállalkozásban. Főleg klóralkáli vegyszerekkel foglalkozunk d...
tovább
Cégünket 2005-ben alapítottuk meg és azóta sikeresen működtetjük. Vegyianyag keverékek A-tól Z-ig. A bejelentéstől a gyártásig, szállításig! Elsősorban speci...
tovább
A Molar Chemicals Kft. száz százalékban magyar tulajdonban lévő, gyógyszeralapanyagok, laborvegyszerek, fertőtlenítőszerek és egyéb vegyipari termékek gyártásáv...
tovább
Vállalatunk, a világ vezető vegyi anyag disztribútor cégének, a Brenntagnak magyarországi leányvállalata. A magyar piacokon 1991 óta képviseltetjük magunkat, fő...
tovább
1
termék elérhető
A vízkezelésben pH beállításra (ivó/uszodavíz, kazántápvíz), lúgosság növelésre, agreszivitás csökkentésére, továbbá a füstgáz tisztításnál savmegkötőként haszn...
tovább
Vagy talán erre gondoltál?
Nátrium-karbonát
A nátrium-karbonát (hamuzsír, régi nevén kétszénsavas hamany) fehér, könnyen málló só, amely vízben kitűnően, míg alkoholban egyáltalán nem oldódik. Vizes oldata erősen bázikus jellegű, ezért savas közegben a nátrium-karbonát nem alkalmazható. Legfontosabb felhasználási területe a szappan- és üveggyártás; előfordul egyes tisztítószerek összetevőjeként; az élelmiszeriparban pedig E501 jelzéssel savanyúságot szabályzó anyagként, a laboratóriumokban szárító és vízmegkötő hatása miatt hasznosítják. Mivel a só negatív mellékhatással nem rendelkezik, a napi beviteli mennyiségét nem szükséges szabályozni vagy korlátozni.