Badella
A badella egy konyhai eszköz, egy ételhordásra és -tárolásra használható edény, amely különböző űrtartalmú lehet, az 5 literestől akár a 30 literesig; kis- és nagykonyhai alkalmazása is elterjedt. Létezik dupla falú változata is. Egyes típusok füles fedővel, szilikon tömítőgyűrűvel, mélyhúzással készült medencével, szeleppel, hordfogantyúval, rozsdamentes anyagból, egymásra rakható kivitelben készülnek, és egy vagy több patentzárral záródnak. A badellában tárolt étel higiénikusan átszállítható a készítés helyéről a tálalási helyre, és lassabban hűl ki, így felszolgálás előtt nem kell felmelegíteni.
1. Milyen űrtartalmú badellára van szüksége?
Az ételhordásra és ételtárolásra használható kis- és nagykonyhai alkalmazásban is elterjedt badella kiválasztásának első szempontja az ételszállító eszköz űrtartalmának a figyelembe vétele. Ezek a strapabíró szállítóeszközök az 5 literestől akár a 30 literesig is elérhetőek.
2. Szimpla- vagy duplafalú kivitel lenne az ideális?
Az egyszerűbb badellák szimplafalú kivitelben készülnek, melyek kisebb tömegűek, de léteznek duplafalú változatok, ezek hőszigetelése viszont jobb, mint az egyszerű típusoké. Az alapján válasszon, hogy mennyi ideig tart majd a szállítás vagy a tárolás. Ha ez hosszabb időt vesz igénybe, érdemesebb lehet a duplafalú változat beszerzése.
3. Mekkora külső méretekkel rendelkezzen a badella?
A szállíthatóság illetve a tárolás szempontjából fontos, hogy milyen külső méretekkel rendelkezik a termék. Adja meg, hogy milyen méret lenne az ideális.
4. Lényeges kérdés-e a választott termék tömege?
A szállítás szempontjából fontos lehet a badella tömegének ismerete. Az átlagos értékek nagyjából 6 kg-ig terjednek, de ha ennél jelentősen kisebb tömegű eszközre van szüksége, akkor adja ezt meg az ajánlatkérés során.
5. Hány patentzárral rendelkezzen az eszköz?
A fedél megfelelő rögzítéséhez és az ételszállító eszköz megfelelő lezárásához a patentzárak számát is ajánlatos szem előtt tartani. Típustól függően a badellák általában egy, kettő vagy három patentzárral rögzíthetőek.
6. Legyen-e szendvicstalp a badella alján?
Léteznek olyan badellák, melyek szendvicstalppal rendelkeznek. Ezek nagy előnye, hogy sokkal gazdaságosabbak és jóval egyenletesebben fő bennük az étel.
7. Igen
jelentős különbségek lehetnek a különböző cégek áraiban és feltételeiben, ezért mindig több cég ajánlatát kérjük be és hasonlítsuk össze. Ezt 2
perc alatt, minden kötelezettség nélkül megtehetjük a következő
ajánlatkérő ív kitöltésével.
Szerző: Kócsi Norbert |